Αμαρτίες πο ’χεις άντρα και ξυπνάς τη νύχτα πάντα



Ο νους, που εν μέρει λειτουργεί όπως ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ανασυγκροτεί τα δεδομένα του την ώρα που ησυχάζει, δηλαδή σε κατάσταση ύπνου ή διαλογισμού. Όταν δεν συναντά κατακερματισμένα αρχεία, προφανώς ολοκληρώνει την ανασυγκρότηση χωρίς να σε ενοχλήσει ή να σε ξυπνήσει την ώρα που κοιμάσαι. Αν όμως βρει αρχεία με το ίδιο όνομα αλλά διαφορετικό περιεχόμενο, θα πρέπει να πάρει την άδειά σου πριν προβεί σε οποιαδήποτε διαγραφή - όπως ακριβώς κάνει και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής,.

 «Ου κλέψεις». «Ου φονεύσεις.» «Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα, την οικίαν, τον αγρόν, τον παίδα… (και λοιπά κεκτημένα) του πλησίον σου». Και το σκανάρισμα συνεχίζεται. «Ου μοιχεύσεις». Βρέθηκαν δύο αρχεία με ίδιο τίτλο και διαφορετικό περιεχόμενο. Ποιο αρχείο θέλεις να κρατήσει ο σκληρός δίσκος του εγκεφάλου σου; Το χθεσινό ή το παλιό, που το έχεις κρατήσει από το Δημοτικό; Εκκλησία. Πίστη. Οι Δέκα Εντολές. Αμαρτία. Τιμωρία. Κόλαση. Ξύπνα! Πρέπει να ξυπνήσεις, για να απαντήσεις. Φίλε, ξύπνα! Αυτό το αρχείο υπάρχει ήδη. Θέλεις να αντικατασταθεί; Και τότε ξυπνάς. 

Αχ, «αμαρτίες πο ’χεις, άντρα και ξυπνάς τη νύχτα πάντα»…

Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, όλα τα όργανα στο σώμα μας ανασυγκροτούνται και επιδιορθώνονται καθημερινά, όχι μόνο ο εγκέφαλος. Επιπλέον, ανασυγκρότηση δε γίνεται μόνο τη νύχτα, γίνεται ολόκληρο το 24ωρο. Κάθε ζωτικό όργανο έχει στη διάθεσή του δύο ώρες καθημερινά, για να επιδιορθώνει τις βλάβες του. Για παράδειγμα, η καρδιά ανασυγκροτείται και επιδιορθώνεται στο δίωρο 11πμ-1μμ. Αν η καρδιά σου έχει κάποιο πρόβλημα και τύχει να κοιμάσαι στο δίωρο 11πμ-1μμ, μάλλον θα ξυπνήσεις. Αν δουλεύεις σκληρά αυτό το δίωρο, είναι πιθανό να έχεις κάποια ενόχληση. Με αυτό τον τρόπο η καρδιά σου σε ενημερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και ότι πασχίζει να το διορθώσει.

Ο Δυτικός τρόπος ζωής, επιβάλλει συναισθήματα θυμού, ανησυχίας, αγωνίας, φόβου και απότομες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Γι’ αυτό, κυρίαρχα ζωτικά όργανα, όπως το συκώτι, το στομάχι, ο σπλήνας και η καρδιά, βάλλονται σχεδόν καθημερινά. Όταν τα όργανα ανασυγκροτούνται και επιδιορθώνονται, μπορεί να καθυστερούν ή να διακόπτουν άλλες λειτουργίες, όπως είναι η σωματική ή η πνευματική εργασία, ο ύπνος, κλπ. Αν το συκώτι σου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και κοιμάσαι στο δίωρο μεταξύ 1 με 3 τα ξημερώματα, είναι πιθανό να ξυπνήσεις τότε. Το συκώτι σου ανασυγκροτείται σε αυτό το δίωρο και επιδιορθώνει τις βλάβες που έχει υποστεί, ενώ παράλληλα, επεξεργάζεται συναισθήματα θυμού που μπορεί να έχεις συσσωρεύσει. Αν σε ξυπνήσει σε αυτό το διάστημα, να ξέρεις πως το κάνει μόνο για να σε ενημερώσει ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και ότι πασχίζει να το διορθώσει.

Καταλήγοντας, νομίζω πως μπορεί να ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα επειδή το συκώτι σου, ο πνεύμονας ή το στομάχι σου αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και όχι επειδή έχεις αμαρτίες. Αν λοιπόν, ξυπνάς τη νύχτα πάντα, ρίχνε μια ματιά στο βιολογικό ρολόι, άντρα.

Όσο για τις αμαρτίες σου, δε χρειάζεται να ανησυχείς. Ο αναμάρτητος (ημών), πρώτος τον λίθον βαλέτω…


ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Οποιαδήποτε δυσφορία ή μείωση της απόδοσή σου σε κάποιο διάστημα του 24ωρου είναι ένδειξη δυσλειτουργίας κάποιου ζωτικού σου οργάνου. Καλό είναι να δώσεις την πρέπουσα προσοχή. Επίσης, αν ξυπνάς σε ασυνήθιστη (για τα δεδομένα σου) ώρα, μπορείς φυσικά να αναλογιστείς τις αμαρτίες σου και να σπεύσεις στον πνευματικό σου για εξομολόγηση και άφεση αυτών, μπορείς όμως και να κοιτάξεις το δείκτη στο Βιολογικό Ρολόι. Το Βιολογικό Ρολόι θα σου αποκαλύψει το ζωτικό όργανο που υποφέρει και χρήζει προσοχής. Απλά δες σε ποιο όργανο αντιστοιχεί το δίωρο κατά το οποίο ξύπνησες ή είχες μειωμένη απόδοση και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Μπορείς να το συμβουλεύεσαι όσο συχνά συμβουλεύεσαι και το ρολόι στο χέρι σου ή στον τοίχο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείς με την ακρίβειά του...  





                                           ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΛΟΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστω για το σχόλιο!
Αίμη Καραγιαννάκη